Over Oeverzwalen Tennis

Informatie over Oeverzwaluwen Tennis

Tennisvereniging Oeverzwaluwen Koudum is een kleine, actieve en gezellige tennisvereniging met leden van 8 tot 80+ jaar. Onze vereniging beschikt over drie gravelbanen waarvan twee met verlichting. Deze banen kunnen het hele jaar door gebruikt worden, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om binnenbanen te huren in een allround sporthal (drie hardcourtbanen).

In 2017 zijn de drie banen geheel gerenoveerd en is het beheer van de tennisbanen door de tennisvereniging overgenomen van de gemeente. Het tennispark is knus gelegen tussen de achtertuinen van woonhuizen aan de Galamalaan, Tinholtstraat, Gerben Ypmalaan en Dammenseweg. De ingang naar het tennispark is naast Galamalaan 2.

Volg ons op

Recente nieuwsberichten

3

Zomerpas weer beschikbaar

5

Nieuwsbrief 2024-04

Oeverzwaluwen

 Oeverzaluwen is een OMNI-sportvereniging met vier afdelingen: voetbal, volleybal, tennis en gymnastiek. Voetbal, volleybal en gymnastiek vindt plaats op de voetbalvelden en in de sporthal aan de Tinholtstraat. Tennis heeft een eigen tennispark aan de Galamalaan (ingang naast Galamalaan 2, zie hierboven). 

Oeverzwaluwen Tennis heeft rond de 80 leden. Een groot aantal daarvan doet vrijwilligerswerk bij de vereniging. De vrijwilligers houden zich bezig met de ledenadministratie, sleutel- en zomersportpasbeheer, legionellabestrijding, zijn verenigingscompetitieleider, of zitten in het bestuur, de tuincommissie, kantinecommissie, baancommissie, activiteiten- en toernooicommissie, publiciteitscommissie of de Koudumer Beantsje Toernooicommissie.

Communicatie

Bij deze kleine vereniging verloopt de communicatie langs korte lijnen. Voorzitter, penningmeester en secretaris zijn net als de andere leden op de baan aan te spreken of anders per telefoon, e-mail of Whatsapp te bereiken. Dat geldt ook voor veel andere (commissie-)leden. Er is een algemene Oeverzwaluwen Whatsappgroep en er zijn Whatsappgroepen voor bijvoorbeeld de tennislessen of de competitieteams. Tien tot twaalf keer per jaar verschijnt er per e-mail een nieuwsbrief waarin allerlei zaken over de tennisvereniging naar voren komen.

Tennislessen

Al enkele jaren werken we samen met de Tennis Academie Friesland. Die slaagt er telkens weer in om een tennisleraar voor ons te regelen. De laatste jaren worden de lessen op dinsdagavond gegeven. Zie de pagina Tennislessen.

Lid worden?

Bekijk dan deze pagina.

Zomerpas Leden van Oeverzwaluwen voetbal, volleybal of gymnastiek kunnen in de zomermaanden voor het tennissen een zomerpas aanschaffen. Deze pas biedt de mogelijkheid om in de maanden juni, juli en augustus vrij te tennissen op de drie gravelbanen van Oeverzwaluwen Tennis. Lees hier meer.

 

Agenda, activiteiten, baanbezetting

 

Op deze pagina staan belangrijke data, waaronder de data van de thuiswedstrijden van de competitie, van onze eigen activiteiten en van toernooien in de omgeving. Ook staat er informatie over de baanbezetting.

Menu

Nieuws
Lid worden
Missie en Visie
Informatie
Contact

Verenigingen

Voetbal
Volleybal
Tennis
Gymnastiek

Downloads

Zie informatie.
Sporthal

Meer informatie over de sporthal en hoe deze te reserveren zie je op de pagina