Zondagmiddag 30 juni 2024 startte om 12.15 uur de eerste poulewedstrijden van het tweede Koudumer Beantsje Toernooi op het tennispark achter de Galamalaan. Het Koudumer Beantsje toernooi is een gemengd-dubbel tennistoernooi voor spelers/speelsters vanaf 18 jaar in de categorieën 5/6, 7 en 8/9. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Als eventuele derde set wordt een supertiebreak gespeeld.

Op de openingszondag waren de wedstrijden ’s middags, de andere poulewedstrijden worden ’s avonds gespeeld, van maandagavond tot en met vrijdagavond. Op zaterdag 6 juli staan vanaf 11.00 uur de halve finales op het programma en om 13.30 beginnen ten slotte de finalewedstrijden. Publiek is welkom op het gratis toegankelijke gezellige terras van Oeverzwaluwen Tennis.

Aan het Koudumer Beantsje Toernooi doen uiteraard spelers van Oeverzwaluwen Tennis mee, maar ook van Tennisvereniging Gaasterland uit Balk, WLT Rekke uit Workum, Tennisvereniging Stavoren, LTC De Drie Posten uit Bolsward, SLTC De Vliegende Bal uit Sneek en zelfs een speler van TV Soesterkwartier uit Amersfoort. Vanavond (dinsdag 2 juli) beginnen de wedstrijden om 19.15 uur, alle andere avonden worden de eerste wedstrijden al om 18.00 uur gespeeld.

Zo warm als het vorig jaar op de finaledag was, zal het deze week niet worden. Maar mocht het ’s avonds wat kouder worden, dan zijn er dekentjes en er is warme koffie of thee. De Molkwarder Koeke bij de koffie of thee is zelfs gratis. Uiteraard kan de dorst ook gelest worden met gekoelde dranken.