Nieuws

Nieuws

In verband met de coronamaatregelen en op verzoek van onze leden gaan we weer over op baanreservering via Supersaas. Graag op gewenste baan klikken, tijdstip invullen en alle namen.

CORONAMAATREGELEN

De KNLTB heeft in overleg met sportkoepel NOC*NSF het volgende besloten en het bestuur van Oeverzwaluwen Tennis neemt dat over:

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis

De KNLTB respecteert het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

  • De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Tennissen op ons tennispark

Als alle banen bezet zijn, moet je buiten het tennispark wachten tot er een baan vrij is. Je mag niet op het terras wachten, dan word je als publiek gezien en dat is op een sportterrein verboden..

Dubbelen

Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

Tennis in de sporthal

Bij de ‘veelgestelde vragen’ op de KNLTB-website staat onder andere dat georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar niet zijn toegestaan. Interne competities mogen niet en dat betekent dat de donderdagochtendcompetitie in de zaal tot nader bericht niet doorgaat. 
Er mag, ook in de hal, wel recreatief met elkaar gespeeld worden, dus de partijtjes op maandagmiddag, dinsdagavond en vrijdag kunnen op zich doorgaan, met inachtneming van wat hierboven over het dubbelen staat.

Nieuws

Ga naar deze pagina voor de (laatste) nieuwsbrieven

In verband met de coronamaatregelen en op verzoek van onze leden gaan we weer over op baanreservering via Supersaas. Graag op gewenste baan klikken, tijdstip invullen en alle namen.

Menu

Nieuws
Lid worden
Missie en Visie
Informatie
Contact

Verenigingen

Voetbal
Volleybal
Tennis
Gymnastiek

Sporthal

Meer informatie over de sporthal en hoe deze te reserveren zie je op de pagina