UPDATE n.a.v. de persconferentie van de regering van 3 november

BESLUIT KNLTB 
VERZWARING CORONAMAATREGELEN
GEEN DUBBELSPEL DE KOMENDE 2 WEKEN

De KNLTB schrijft het volgende voor en Oeverzwaluwen Tennis neemt dat op advies van de gemeente over:

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Vanaf 19 november mogen we weer dubbelen. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en specifiek voor de sport.
 

Meer info

Ook voor deze fase hebben we de Richtlijnen voor tennis opgesteld. Dit document is een aanvulling op het  Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.
 

Veelgestelde vragen

Lees hier de laatste coronarichtlijnen van de KNLTB. En hier staat de meest actuele versie van de antwoorden op veel gestelde vragen aan de KNLTB.

Maatregelen 13 oktober

Na de afkondiging van de nieuwe coronamaatregelen op 13 oktober heeft de KNLTB besloten dat er wel getennist kan worden (met inachtneming van de gebruikelijke regels). De kantine is echter gesloten en na het tennissen moet het tennispark direct verlaten worden. Lees hier alle maatregelen. In verband met de coronamaatregelen en op verzoek van onze leden gaan we weer over op baanreservering via Supersaas. Graag op gewenste baan klikken, tijdstip invullen en alle namen.