Het kabinet heeft gisteren tijdens de persconferentie aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 2 maart. Of de avondklok van kracht blijft na 9 februari wordt dit weekend nader bekeken. Op dinsdag 23 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 2 maart.

De verlenging van de lockdown betekent tennis op buitenbanen mogelijk is, zij het met maximaal twee personen per baan, dus alleen enkelspel. Helaas is afgelopen weekend de grond bevroren en na het ontdooien is de bovenlaag van onze buitenbanen te zacht geworden. De bal stuit niet goed meer op en schoenen laten diepe sporen na in de baan. Het heeft weinig zin daar deze week iets aan te doen, aangezien er voor volgende week stevige vorst wordt verwacht. Daarom is besloten om de banen voorlopig helemaal te sluiten. Om dat goed zichtbaar te maken hangt er een extra slot aan het hek.

Zodra de vorst weer helemaal uit de grond is, zal er overleg plaats vinden met de baancommissie om te kijken of de baan deze winter nog weer gebruikt kan worden. Anders is het echt wachten op het voorjaar.