Op zondag 22 augustus begint op het tennispark in Koudum om 10 uur de wedstrijd Oeverzwaluwen tegen TV Stiens in het kader van de Friesland Cup. Aan het tennistoernooi om de Friesland Cup kan alleen worden deelgenomen door verenigingen uit de provincie Friesland en die aangesloten zijn bij de KNLTB. De teams bestaan elk uit twee heren en twee dames. Er is heel wat te zien, want de volgende wedstrijden worden gespeeld: een herendubbel, een damesdubbel, twee enkelspelen en een gemengd dubbel.

Het toernooi om de Friesland Cup is vorig jaar door de coronamaatregelen helemaal niet doorgegaan. Dit jaar moesten de oorspronkelijke wedstrijddata naar verderop in het jaar worden doorgeschoven, maar aanstaande zondag is dan toch de eerste speeldag. Publiek is welkom om de twee mannen en twee vrouwen van het team uit Koudum aan te moedigen. Dat mag gelukkig, al wordt het publiek wel gevraagd om de anderhalvemetermaatregel te respecteren.

Dat publiek kan overigens ook de nieuwe terrasoverkapping van de Koudumse tennisvereniging bewonderen. Sinds ongeveer een maand heeft Oeverzwaluwen Tennis namelijk een prachtige terrasoverkapping. Dus bij een eventueel buitje is er niet alleen binnen, maar ook buiten een mogelijkheid om droog te blijven. En bij stralende zonneschijn is er zo de mogelijkheid om schaduw op te zoeken.

De terrasoverkapping is voor het overgrote deel aangelegd door vrijwilligers van de tennisvereniging zelf. Het materiaal voor de terrasoverkapping kon gekocht worden dankzij een ruime gift van de Stichting Jonkvrouwe J.E.J. Bas Backer. Deze stichting stelt gelden beschikbaar voor cultureel-sociale doeleinden in de regio van de voormalige gemeenten Gaasterlân-Sleat en Nijefurd.