Vanaf woensdagavond 24 maart kan er weer getennist worden op ons tennispark. De baancommissie is druk bezig geweest om de banen weer speelklaar te maken. Door de vorstperiode half februari waren de banen heel zacht geworden, waardoor ook lijnen los kwamen te liggen. Dat is nu allemaal verholpen. Het gravel wordt deze dagen nog flink gerold en dan kunnen we weer de baan op. Wel vraagt de baancommissie om voorlopig even baan 1 nog niet te gebruiken. Daar is extra gravel op gekomen en die baan moet de komende week nog vaker gerold worden.

Gratis proefles tennis 29 maart

Op 29 maart zijn er gratis tennislessen bij Oeverzwaluwen Tennis. ‘s Middags kan de jeugd van Koudum op het tennispark van tennisvereniging Oeverzwaluwen een gratis tennisles krijgen van Tennis Academie Friesland. ‘s Avonds vanaf 19.00 uur is het de beurt aan de volwassenen vanaf 18 jaar. Zowel leden als niet-leden kunnen dan aan deze gratis activiteit meedoen. Trainer Frank van der Zee, nu al een paar jaar de vaste trainer bij Oeverzwaluwen Tennis, zal zijn gebruikelijke enthousiaste beentje voor zetten om te laten zien hoe leuk tennis is.

Gratis les jeugd
De jeugd mag weer gewoon buiten tennissen en dat is goed nieuws, want sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal en dat hebben we juist nodig in deze tijd. Tennisleraar Frank staat te springen om op het tennispark in Koudum de baan op te gaan. Hij hoopt dat de jeugdspelers weer zin hebben om te gaan spelen en dat nieuwe spelers het leuk vinden om een tennisles uit te proberen.
 
Ieder jeugdlid dat deze zomer de tennislessen weer wil oppakken of nieuwe jeugdleden die tennis eens willen proberen kunnen starten met een proefles. Dit geldt dus voor kinderen die eerder les hebben gehad, maar ook voor nieuwe kinderen, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Deze proefles is vrijblijvend en kosteloos. Rackets zijn eventueel te leen.
 
Een van de coronarichtlijnen is dat bekend moet zijn wie er naar de vereniging komen. Daarom moet iedereen zich wel even opgeven voor de proefles. De proefles bij Oeverzwaluwen (op het tennispark achter Galamalaan 2) is op maandag 29 maart en wel als volgt:

14.50-15.35 uur;  groep 3 en 4
15.44-16.25 uur:  groep 5 en 6
16.30-17.15 uur:  groep 7 en 8
17.30 -18.15 uur: Voortgezet Onderwijs

Opgeven (uiterlijk 27 maart) kan door naam, geboortedatum en emailadres te mailen naar: voorzitter@tennis.oeverzwaluwen.nl. Aangezien het niet toegestaan is om ouders bij de baan te hebben, stuurt Tennis Academie Friesland alle ouders de vervolginformatie per mail toe. Zowel voor de jeugd als voor volwassenen starten de voorjaars/zomerlessen op 12 april. Zie hieronder.

Gratis les volwassenen
Ook voor de volwassenen, zowel leden van Oeverzwaluwen Tennis als niet-leden, is er op 29 maart gratis tennisles van de Tennis Academie Friesland, verzorgd door trainer Frank van der Zee. Die lessen starten om 19.00 uur. Deze proefles is vrijblijvend en kosteloos en rackets zijn eventueel te leen. Een van de coronarichtlijnen is dat bekend moet zijn wie er naar de vereniging komen. Daarom moet iedereen zich wel uiterlijk 27 maart van te voren opgeven voor de proefles door naam, geboortedatum en emailadres te mailen naar: voorzitter@tennisoeverzwaluwen.nl.

Tennislessen voorjaar/zomer voor jeugd en volwassenen
De tennislessen, zowel voor de jeugd (maandagmiddag) als voor volwassenen (maandagmiddag/avond), worden gegeven via de Tennis Academie Friesland door Frank van der Zee. Opgeven voor de tennisles in de komende periode kan alleen digitaal via www.tennisacademiefriesland.nl. Iedere lesser moet eenmalig een eigen account aanmaken en inloggen. Vervolgens staan lespakketten per vereniging genoemd met alle info over de lesdag, het aantal lesweken en de tarieven.

Opgeven vóór 2 april
Deadline voor opgeven is vrijdag 2 april, maar liever zo snel mogelijk!  Na aanmelden worden de kinderen vervolgens ingedeeld in lesgroepen op basis van leeftijd en niveau. De lessen starten op maandag 12 april. De trainingsindeling wordt via de mail toegestuurd.
 
Meer informatie over de training bij de tennisleraar Frank van der Zee (06-832451270) of bij administratie@tennisacademiefriesland.nl.