Coronamaatregelen per 19 mei 2021

Maandag maakte het kabinet bekend dat de vorige week aangekondigde versoepelingen inderdaad door kunnen gaan. Dat betekent voor sportverenigingen bijvoorbeeld dat het terras, onder strikte voorwaarden, weer gebruikt mag worden tot ’s avonds acht uur.

De versoepelingen voor tennis vanaf 19 mei

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan. Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.

Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.

Tennis binnen is toegestaan, maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel). Volwassenen vanaf 18 jaar mogen dubbelen in vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en medespeler. Voor jeugd t/m 17 jaar is er geen maximum groepsgrootte, zij hoeven bij het sporten geen 1.5 meter afstand te houden.

Terrassen mogen open tot 20.00 uur onder strikte voorwaarden: maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand (tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden). Een reservering is verplicht (baanreservering of les is oké). Personen moeten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels). Iedereen op het terras moet zich registreren zodat de GGD een grondig bron- en contactonderzoek kan doen in het geval van een besmetting. Daarvoor moet een registratieformulier ingevuld worden. Ook de vragen van de corona-gezondheidscheck moeten beantwoord zijn.

  • N.B. Het terras mag alleen gebruikt worden als er iemand aanwezig is die door het bestuur aangewezen is als ‘verantwoordelijke’. Deze persoon mag als enige in het clubhuis drankjes voor de anderen halen. De verantwoordelijke zorgt er ook voor dat de gezondheidscheck bij de bezoekers gedaan is en dat de contactgegevens ingevuld worden. Het is dus ook nog steeds niet toegestaan om zomaar op het terras te gaan zitten!

Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Publiek is niet toegestaan op het tennispark.

Competitie
Er worden voorlopig geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld. Daarom heeft de KNLTB besloten dat de Voorjaarscompetitie voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021.

Naar verwachting is in het najaar de hele sport weer open en kan het clubleven worden hervat. Kantines en terrassen zijn dan open en is het weer mogelijk om een volledige competitie te spelen. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hoopt de KNLTB recht te kunnen doen aan de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie.

Baan reserveren
Mede in verband met de coronamaatregelen vragen we iedereen om een baan te reserveren (zie hieronder).

Complete coronarichtlijnen

Lees hier de laatste coronarichtlijnen van de KNLTB. En hier staat de meest actuele versie van de antwoorden op veel gestelde vragen aan de KNLTB.

 

Onder andere in verband met de coronamaatregelen is het nodig om van te voren een baan te reserveren via Supersaas. Graag op gewenste baan klikken, tijdstip invullen en alle namen.

 

Er kan maximaal 2 weken van tevoren gereserveerd worden (en minimaal 1 minuut). 

N.B. Op maandag is er tennisles (t/m begin juli 2021). Dan kan er niet gereserveerd worden na 16 uur. Op donderdagavond zijn alle banen tussen 19 en 21 uur bezet door de donderdaggroep. Als de competitie weer start, zal er op meer momenten niet vrij gespeeld kunnen worden.

 

Sproeien van de baan

 

De baan wordt regelmatig gesproeid. Dat gebeurt elke dag ’s ochtend om 8 uur (3 minuten) en om 12 uur (5 minuten) en ’s avonds om 18 uur, behalve op maandag, (5 minuten) en om 23 uur (3 minuten). Het sproeien begint bij baan 1, daarna baan 2 en daarna baan 3.

In droge periodes wordt er extra gesproeid.