Koudumer Beantsje Toernooi

 

Veel van onze leden hebben vorige week het eerste Koudumer Beantsje Toernooi bezocht en ook waren er andere dorps- en streekgenoten die de weg naar ons tennisprak wisten te vinden. Op sommige momenten waren er zeker wel vijftig mensen aanwezig op ons fraaie terras! Op de foto’s (zie hieronder) is goed te zien hoe feesteljik dat eruit ziet. 

De eerste poulewedstrijden vonden plaats op zondagmiddag 2 juli en de finalewedstrijden werden zaterdag 8 juli afgewerkt onder tropische omstandigheden. De overige poulewedstrijden werden op de tussenliggende doordeweekse avonden gespeeld. De Beantsjecommissie kwam door de strakke organisatie niet voor grote verrassingen te staan, al waren sommige wedstrijden zo spannend dat ze langer duurden dan vooraf ingepland was.

De organisatoren van dit nieuwe toernooi hadden het niet alleen van tevoren goed geregeld, ze troffen het met ook nog eens met het weer. Zelfs op woensdagavond kon er, na de hevige storm overdag, gewoon gespeeld worden. Bij alle wedstrijden – en daar zaten veel spannende bij – was er zoals gezegd behoorlijk wat publiek aanwezig. Het was dan ook de hele week een gezellige boel op ons terras dat voor de gelegenheid voorzien was van een buitenbar.

Er moest regelmatig nog wel eens extra met kratten bier of frisdrank gesjouwd worden en verder werd het publiek niet alleen getrakteerd op mooie wedstrijden, maar ook op diverse zoete en hartige hapjes. Op de wel erg warme zaterdagmiddag van de finalwedstrijden was een heel groot stuk van het onoverdekte terras overdekt met schaduwdoeken, parasols en partytenten, zodat het publiek niet in de brandende zon hoefde te zitten. Dat was ’s ochtends nog even een extra klusje voor de Beantsjecommissie die ook de banen nog even extra sproeide.. 

Het Koudumer Beantsje Toernooi is een tennistoernooi voor gemengde dubbels. Er werd gespeeld in drie klassen. Alleen in de laagste klasse was er succes voor een team van spelers van Oeverzwaluwen. In de klasse 8/9 wonnen Bauke Korenstra en Mirjam Hoekstra hun finalepartij. In de klasse 7 ging de winst naar Tessa van der Wekken en Wessel van der Goot van TV Gaasterland uit Balk. In de hoogste categorie, klasse 5/6 werden Tineke van der Goor en Arend Weerman ook van TV Gaasterland eerste.

Ook onze drie banen bleven in goede conditie dankzij de zorg van de Beantsjecommissie en wat extra hulp van Durk. En met dank aan Acronius die – voordat hij met vakantie ging – extra zorg aan de banen besteed had.

Nog enkele foto’s van het eerste Koumer Beantsje Toernooi in 2023